Elektra aanleg
Afbeelding

Wat kost een elektricien?

Als u een elektricien voor uw huis of appartement bestelt, kunt u aanzienlijke prijsverschillen verwachten. Klanten moeten in ieder geval een schriftelijke offerte krijgen, vooral voor grotere projecten. Deze moeten een gedetailleerde uitsplitsing van de totale prijs, inclusief arbeids-, materiaal- en andere kosten, bevatten. Normaal gesproken is een offerte bindend voor de consument, tenzij het tegendeel uitdrukkelijk is overeengekomen, bijvoorbeeld door formuleringen als “niet-bindende kostenraming” of “gefactureerd op basis van natuurlijke maatstaven”. In dit geval kan de ondernemer ongeveer 10 tot 15 procent meer in rekening brengen – maar hij moet de klant hierop wijzen. Gemiddeld kost elektricien € 45 per uur.

Opbouw van de kosten

De kosten voor een project hangen van veel factoren af. De grote van de woning, de vereiste materialen etc. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van projecten met de gemiddelde kosten.

Type werk Gemid. prijs (incl. montage, materiaal, btw) Werkzaamheden
Elektriciteit aanleggen €1.500 –  €1.900 Alle elektra in een huis aanleggen.
Aanleggen verlichting €550 – €750 Verlichting installeren.
Vervangen Meterkast €475 – €675 Meterkast opnieuw installeren
Aansluiten Aardschakelaar €120 – €170 Een aardschakelaar vervangen of aansluiten
Aanleggen Stopcontact €50 – €75 Stopcontact maken

Uurloon

Het uurloon is afhankelijk van het soort elektricien dat je neemt. We geven je een overzicht van de tarieven per type elektricien.

Soort elektricien/soort bedrijf Gemiddeld uurloon elektricien (incl. btw) Toelichting
Zzp’er/eenmanszaak € 35 – € 45 Kleine elektricien met certificering
Mkb’er € 45 – € 70 Grote elektricien met certificering.
Ongecertificeerde elektricien € 10 – € 25 Vaak geen diploma of certificaten.

Materiaal

Voor een huis van 120 vierkante meter bruikbare ruimte in middelgrote apparatuur, ongeveer 4.000 tot 5.000 euro voor kabels, stopcontacten, verdeelkasten, schakelaars en dergelijke. De kosten voor lampen zijn niet inbegrepen omdat ze meestal deel uitmaken van de apparatuur. De kosten zijn afhankelijk van het aantal stopcontacten en schakelaars. Een gemiddeld stopcontact, inclusief kabels, kost 20 tot 25 euro. Hetzelfde geldt voor eenvoudige lichtschakelaars. Maar als je de rolluiken elektrisch wilt bedienen, moet je ongeveer 120 tot 130 euro per schakelaar verwachten. Programmeerbare modellen, versies bestuurbaar via mobiele telefoon of kamerthermostaten kosten tussen de 50 en 60 euro.

Voorrijkosten

Daarnaast zijn er nog reiskosten. Voor een rit van tien kilometer of een reistijd van 15 minuten is het gemiddelde tarief €23,02.

NEN Veiligheidskeuring

De elektrische installatie binnen en buiten mag alleen aan ervaren en gecertificeerde elektriciens worden overgelaten, omdat dit werk niet ongevaarlijk is en een onprofessionele uitvoering zeer gevaarlijk kan zijn. In een nieuw gebouw is de elektrische installatie zeer uitgebreid, omdat een functioneel en veilig stroom- en kabelnetwerk vereist is. De specialisten voor een goede elektrische installatie kunnen u vinden op elektriciteitsgids.nl. Met een snel geplaatste, gratis bestelling, heeft u al snel veel elektrische offertes op tafel en kunt u rustig kiezen. De modernisering en renovatie van oude gebouwen brengt ook veel maatregelen op het gebied van de elektrische installatie met zich mee. Oude, vervallen elektriciteitsleidingen moeten worden vervangen of een elektriciteitsmeter moet worden vervangen. Een renovaties van het elektrische systeem is hier de voor de hand liggende oplossing. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie ga voor een elektricien naar elektriciensgids.nl, want hier is de selectie van competente elektriciens met een NEN Veiligheidskeuring zeer groot.

Overzicht indicaties soort project

Het huis zit vol elektrische installaties. Lampen, grote elektrische apparaten, televisies en SAT-systemen kunnen niet zonder elektriciteit. Als een apparaat defect raakt als gevolg is snelle hulp nodig. Maar ook de nieuwe installatie van een satellietsysteem vereist een professionele en goedkope elektrische installatie. Met elektriciensgids.nl worden de vragen over wat de betreffende elektrische installatie kunnen kosten, snel beantwoord. Vergelijk het aanbod van vele elektriciens, het is gemakkelijk en ongecompliceerd om een offerte aan te vragen. Nieuwe schakelaars en stopcontacten, de installatie van een deurspreekinstallatie of van bewakings- en veiligheidssystemen worden betrouwbaar door de vakmensen uitgevoerd, de offertes worden goed berekend. U zult elektriciens uit uw omgeving ontmoeten en verbaasd zijn dat er veel meer bedrijven in de buurt zijn dan u dacht.

Elektriciens vergelijken op Elektriciensgids.nl

Ambachtslieden hoeven niet duur te zijn, kwaliteitswerk betekent niet altijd afschuwelijke hoge prijzen voor elektrische installaties. De ambachtslieden weten dat een goed werk nieuw werk oplevert. En zo neemt het aantal opdrachten automatisch toe. Omdat elk gebied in het huis zijn eigen elektra nodig heeft. Elektrische apparaten zijn onmisbaar in een nieuwe keuken en de badkamer heeft ook een groot aantal elektrische elementen. Welke elektrische installatie u ook wilt, bij Elekticiensgids.nl is de kans groot dat u een elektricien vindt tegen een scherpe prijs. Vraag gemakkelijk meerdere offertes aan en vergelijk!

Afbeelding

Vochtbestrijding

In veel woningen zijn vochtproblemen een bekend probleem. Heeft u last van vocht in uw woning? Dan is het verstandig om snel actie te ondernemen en het vochtprobleem op te lossen! Als het probleem snel is opgelost voorkomt u schade in uw huis als houtrot, aangetast behang of stucwerk, ongedierte en schimmels. Hoe kunt u vochtproblemen voorkomen, en hoe lost u ze op? Wij vertellen u er wat over!

Hoe krijgt u vochtproblemen?

Vochtproblemen kunnen ontstaan door meerdere factoren. Vaak ontstaan vochtproblemen door neerslag, grondwater of lekkages. Dit zijn vaak de erge soorten vochtproblemen. Vochtproblemen kunnen ook ontstaan door waterdamp die mensen zelf produceren. Bij het koken, douchen en afwassen komt vaak veel waterdamp vrij. Als u niet goed ventileert, kunnen hierdoor vochtproblemen ontstaan.

Kunt u vochtproblemen voorkomen?

Er zijn verschillende manieren die u kunt toepassen om vochtproblemen te voorkomen. Zo is het erg belangrijk dat u uw huis goed ventileert. Door goede ventilatie komt er meer frisse lucht in uw huis en blijft de lucht in uw huis droger. Een droge lucht is beter voor uw gezondheid, geeft meer comfort en verminderd dus ook vochtproblemen! Ventileren kunt u doen door de ramen/deuren in uw huis open te zetten of een ventilatierooster aan te schaffen. Het is ook erg aan te raden om een goed ventilatiesysteem aan te schaffen in uw keuken of badkamer! Dit zorgt ervoor dat de waterdamp die u produceert gelijk wordt afgevoerd. Naast ventileren kunt u ook isolatie aanschaffen. Vooral kruipruimte isolatie is functioneel voor het bestrijden van vocht. Door het isoleren van uw kruipruimte voorkomt u optrekkend vocht in uw woning.

Soorten vochtbestrijding

Als u toch last heeft van vochtproblemen, is het belangrijk dat u snel actie onderneemt. Voor alle soorten vochtproblemen is een andere manier om deze te bestrijden. Voor het bestrijden van optrekkend vocht, kunt u bijvoorbeeld de muren laten injecteren. Hierbij wordt er een waterdichte vloeistof in uw muur gespoten die het optrekkende vocht tegenhoudt. Vochtproblemen aan de buitenkant van uw huis kunt u voorkomen door de muren te laten impregneren. Bij het impregneren van uw muren wordt er een impregnatievloeistof op uw muur aangebracht die uw muur waterdicht maakt, en beschermt tegen andere factoren als luchtvervuiling en zure regen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pvdv.be, specialist in vochtbestrijding en gevelwerken.

wc verstopt
Afbeelding

Verstopt riool

Een verstopt riool is natuurlijk nooit fijn. Vaak veroorzaakt het vieze luchtjes en u riskeert een overstroming of lek op de plaats van de verstopping. Verstopping is niet altijd te voorkomen maar er zijn wel een aantal dingen die u kunt doen om het in ieder geval de kans op verstopping sterk te verminderen.

Toilet

De oorzaak van toiletverstoppingen is vaak door het gebruik van te veel toiletpapier. Doordat het toiletpapier zich op een gegeven moment ophoopt ontstaat er een verstopping. U kunt verstoppingen hierdoor voorkomen door minder toiletpapier per keer te gebruiken. Een andere oorzaak van toiletverstoppingen is het doorspoelen van bijvoorbeeld maandverband, tampons of condooms. Denk eraan dat dit niet de bedoeling is van deze spullen! Spoel ze niet door maar gooi ze weg in de prullenbak.

Keuken

Verstoppingen in de keuken zijn ook een veelvoorkomend probleem. Vaak komt dit omdat mensen al snel de neiging hebben eten door het afvoerputje heen te spoelen. Het eten in de putjes zal zich op een gegevenmoment ophopen en zal zo een verstopping veroorzaken. Om dit soort verstoppingen te voorkomen, kunt u voor het afspoelen van de borden het best eerst de grootste resten van het bord afhalen met een keukenpapiertje en deze vervolgens weggooien. Nog een veelvoorkomende verstopping in keukens is een verstopping door vetophoping. Vet is vaak vloeibaar als u het wegspoelt, maar het zal in de afvoer stollen en vast komen te zitten. Spoelt u een keer wel per ongeluk vet weg? Spoel het dan goed weg met heet water.

Badkamer

In de badkamer komen vaak verstoppingen voor door het gevolg van vastzittende haren in het doucheputje. Haren hebben snel de neiging om zich vast te binden aan andere haren. Dit zorgt ervoor dat als er meerdere haren in het doucheputje komen dat het al snel een soort vangnet wordt wat nog meer soorten afval opvangt. Zo blijven ook zeepresten zitten en dit zorgt ervoor dat er nog minder water doorheen kan. Door regelmatig de haren uit het doucheputje te verwijderen voorkomt u een grote verstopping.

Regenafvoer

Vooral in de herfst komen er veel blaadjes en viezigheid in uw regengoten terecht. Dit hoopt zich na langere tijd op en dit veroorzaakt dat het water niet meer goed kan weglopen na een regenbui. Als u af en toe goed uw regengoten schoonmaakt kunt u een verstopping en daarmee ook gelijk lekkage voorkomen.

Rioleringsbedrijf inschakelen?

Heeft u zelf geprobeerd om de verstopping weg te halen, maar het blijft verstopt zitten? Dan is het verstandig om snel een bedrijf in te zetten die u vakkundig kan verder helpen. Bedrijven gespecialiseerd in verstoppingen hebben de goede apparatuur om verstoppingen te vinden en weg te halen. Rioleringsbedrijf Olden & Ordkamp is gespecialiseerd op het gebied van het ontstoppen van uw riool. Indien u een vakman zoekt kunnen wij u dit bedrijf aanbevelen. De snelle 24 uurservice in combinatie met vakkundigheid en scherpe tarieven maken Olden & Ordkamp tot een bedrijf waarop u aankunt. Niet alleen op het gebied van riooltechniek, maar ook bij (dak)lekkage en problematiek aan uw verwarmingsketel.