Elektra aanleg
Afbeelding

Wat kost een elektricien?

Als u een elektricien voor uw huis of appartement bestelt, kunt u aanzienlijke prijsverschillen verwachten. Klanten moeten in ieder geval een schriftelijke offerte krijgen, vooral voor grotere projecten. Deze moeten een gedetailleerde uitsplitsing van de totale prijs, inclusief arbeids-, materiaal- en andere kosten, bevatten. Normaal gesproken is een offerte bindend voor de consument, tenzij het tegendeel uitdrukkelijk is overeengekomen, bijvoorbeeld door formuleringen als “niet-bindende kostenraming” of “gefactureerd op basis van natuurlijke maatstaven”. In dit geval kan de ondernemer ongeveer 10 tot 15 procent meer in rekening brengen – maar hij moet de klant hierop wijzen. Gemiddeld kost elektricien € 45 per uur.

Opbouw van de kosten

De kosten voor een project hangen van veel factoren af. De grote van de woning, de vereiste materialen etc. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van projecten met de gemiddelde kosten.

Type werk Gemid. prijs (incl. montage, materiaal, btw) Werkzaamheden
Elektriciteit aanleggen €1.500 –  €1.900 Alle elektra in een huis aanleggen.
Aanleggen verlichting €550 – €750 Verlichting installeren.
Vervangen Meterkast €475 – €675 Meterkast opnieuw installeren
Aansluiten Aardschakelaar €120 – €170 Een aardschakelaar vervangen of aansluiten
Aanleggen Stopcontact €50 – €75 Stopcontact maken

Uurloon

Het uurloon is afhankelijk van het soort elektricien dat je neemt. We geven je een overzicht van de tarieven per type elektricien.

Soort elektricien/soort bedrijf Gemiddeld uurloon elektricien (incl. btw) Toelichting
Zzp’er/eenmanszaak € 35 – € 45 Kleine elektricien met certificering
Mkb’er € 45 – € 70 Grote elektricien met certificering.
Ongecertificeerde elektricien € 10 – € 25 Vaak geen diploma of certificaten.

Materiaal

Voor een huis van 120 vierkante meter bruikbare ruimte in middelgrote apparatuur, ongeveer 4.000 tot 5.000 euro voor kabels, stopcontacten, verdeelkasten, schakelaars en dergelijke. De kosten voor lampen zijn niet inbegrepen omdat ze meestal deel uitmaken van de apparatuur. De kosten zijn afhankelijk van het aantal stopcontacten en schakelaars. Een gemiddeld stopcontact, inclusief kabels, kost 20 tot 25 euro. Hetzelfde geldt voor eenvoudige lichtschakelaars. Maar als je de rolluiken elektrisch wilt bedienen, moet je ongeveer 120 tot 130 euro per schakelaar verwachten. Programmeerbare modellen, versies bestuurbaar via mobiele telefoon of kamerthermostaten kosten tussen de 50 en 60 euro.

Voorrijkosten

Daarnaast zijn er nog reiskosten. Voor een rit van tien kilometer of een reistijd van 15 minuten is het gemiddelde tarief €23,02.

NEN Veiligheidskeuring

De elektrische installatie binnen en buiten mag alleen aan ervaren en gecertificeerde elektriciens worden overgelaten, omdat dit werk niet ongevaarlijk is en een onprofessionele uitvoering zeer gevaarlijk kan zijn. In een nieuw gebouw is de elektrische installatie zeer uitgebreid, omdat een functioneel en veilig stroom- en kabelnetwerk vereist is. De specialisten voor een goede elektrische installatie kunnen u vinden op elektriciteitsgids.nl. Met een snel geplaatste, gratis bestelling, heeft u al snel veel elektrische offertes op tafel en kunt u rustig kiezen. De modernisering en renovatie van oude gebouwen brengt ook veel maatregelen op het gebied van de elektrische installatie met zich mee. Oude, vervallen elektriciteitsleidingen moeten worden vervangen of een elektriciteitsmeter moet worden vervangen. Een renovaties van het elektrische systeem is hier de voor de hand liggende oplossing. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie ga voor een elektricien naar elektriciensgids.nl, want hier is de selectie van competente elektriciens met een NEN Veiligheidskeuring zeer groot.

Overzicht indicaties soort project

Het huis zit vol elektrische installaties. Lampen, grote elektrische apparaten, televisies en SAT-systemen kunnen niet zonder elektriciteit. Als een apparaat defect raakt als gevolg is snelle hulp nodig. Maar ook de nieuwe installatie van een satellietsysteem vereist een professionele en goedkope elektrische installatie. Met elektriciensgids.nl worden de vragen over wat de betreffende elektrische installatie kunnen kosten, snel beantwoord. Vergelijk het aanbod van vele elektriciens, het is gemakkelijk en ongecompliceerd om een offerte aan te vragen. Nieuwe schakelaars en stopcontacten, de installatie van een deurspreekinstallatie of van bewakings- en veiligheidssystemen worden betrouwbaar door de vakmensen uitgevoerd, de offertes worden goed berekend. U zult elektriciens uit uw omgeving ontmoeten en verbaasd zijn dat er veel meer bedrijven in de buurt zijn dan u dacht.

Elektriciens vergelijken op Elektriciensgids.nl

Ambachtslieden hoeven niet duur te zijn, kwaliteitswerk betekent niet altijd afschuwelijke hoge prijzen voor elektrische installaties. De ambachtslieden weten dat een goed werk nieuw werk oplevert. En zo neemt het aantal opdrachten automatisch toe. Omdat elk gebied in het huis zijn eigen elektra nodig heeft. Elektrische apparaten zijn onmisbaar in een nieuwe keuken en de badkamer heeft ook een groot aantal elektrische elementen. Welke elektrische installatie u ook wilt, bij Elekticiensgids.nl is de kans groot dat u een elektricien vindt tegen een scherpe prijs. Vraag gemakkelijk meerdere offertes aan en vergelijk!