Uw huis veiliger tegen inbraak

Kunt u door middel van ‘hengelen’ de deur van buitenaf open maken? Of hangt er nog een touwtje voor de kinderen door de brievenbus? Zijn de lichtkoepels op het dak alleen afgesloten met schroeven en moeren en wat is de conditie van de vergrendeling van alle ramen in huis?

 

Het zijn geen vragen waar u dagelijks mee bezig bent. Maar nu de zomer voor de deur staat en ramen en deuren vanzelfsprekend vaker open staan, is het belangrijk dat u op inspectie uit gaat en bekijkt wat u samen met een slotenmaker kunt doen aan inbraakbeveiliging.

 

Sloten

Zijn de sloten in de deuren voorzien van een SKG keurmerk? Stichting Kwaliteit Gevelbouw werkt met een sterrensysteem voor het hang- en sluitwerk. Meer sterren geeft aan dat er meer tijd nodig is om een slot te kunnen forceren. Er zijn verschillende uitvoeringen te koop, waarbij een meerpuntsslot als zeer veilig wordt aangemerkt. Een dergelijk slot draait met één sleutel meerdere sloten in de deur dicht. Wordt rondom dit slot ook nog een veiligheidsbeslag met hetzelfde keurmerk gemonteerd, dan vormt dat een optimale beveiliging tegen inbraak. Bij het inbouwen van een meerpuntsslot moet vaak gefreesd worden, hierdoor is het minder geschikt om zelf in te bouwen. Een slotenmaker zet een dergelijk slot vakkundig en snel in uw buitendeur.

 

Ramen, schuur en garage

Voor een optimale inbraakbeveiliging is het noodzakelijke om ook de overige sluitingen van ramen, lichtkoepels en andere deuren (zoals schuifpui, schuurdeur en garagedeur) te inspecteren. Zit alles goed vast en sluit het nog goed? Afsluitingen zoals raambomen die op de ramen zijn bevestigd, zijn inbraakgevoeliger dan de inbouw exemplaren. Laat de opbouw exemplaren daarom vervangen zodat u zeker weet dat uw huis goed beveiligd is. In verband met het glas en de dikte van het kozijn is het ook hierbij aan te bevelen om een slotenmaker in te schakelen.

 

Extra inbraakbeveiliging

De slotenmaker weet precies welke extra aanpassingen mogelijk zijn om uw huis beter te beveiligen. Door het plaatsen van anti-inbraakstrips op de deuren, dievenklauwen en barrierestangen voor bovenlichten, houdt u inbrekers buiten de deur.

 

Ook al beveiligd u uw huis met het beste hang- en sluitwerk, als u het niet gebruikt, is het weggegooid geld. Leer uzelf dus aan om ramen en deuren te sluiten als u er geen zicht op hebt of als u weg gaat, ook al is het maar voor heel even.